Emotiecoaching

De reis naar jeZelf

– 3 maanden – 

Jij bent de vrouw die haar leven aan de buitenkant op de rit heeft. Maar diep van binnen voel jij dat het leven moeitelozer mag. Een nog leuker leven met meer voldoening.

Jij bent hier op de goede plek als je een laag dieper wil. Jij wil niet alleen een sterke mindset. Jij wil ook aan de slag met dat wat er in het onderbewustzijn speelt. Jij wil aankijken en doorvoelen dat wat jou nu nog in de weg staat. Zodat jij je leven weer voluit kunt gaan leven.

Jij verlangt naar een leven met innerlijke rust, meer energie, (zelf)vertrouwen en vrijheid!

Als ’s morgens de wekker gaat..

..Ben je eigenlijk al moe bij de gedachte welke dingen er vandaag allemaal moeten gebeuren. Je merkt niet eens dat je nog moe bent want je staat direct helemaal aan.

Eenmaal op het schoolplein aangekomen zucht je een keer als opluchting dat je het allemaal gered hebt. Terug op de fiets naar huis denk je nog aan wat die moeder op het schoolplein aan je vroeg. Je hebt ‘ja’ gezegd, maar eigenlijk heb je daar nu al spijt van.

Eenmaal thuis belt je moeder. Of je vanmiddag nog even een boodschap voor haar kan doen. Dat gaat nog net lukken voordat de kinderen uit school komen. Je checkt nog even je werkmail en stapt dan de auto in. In de auto blijft het mailtje van die ene collega in je hoofd rondspoken. Je gaat twijfelen of je gisteren wel de juiste keuze op het werk hebt gemaakt. ‘Wat zal de baas er wel niet van vinden? Ze hebben het daar vandaag vast over met elkaar.’ Je stapt bij je moeder de deur binnen die vervolgens alleen maar kan praten over het kleinkind van de buurvrouw.

’s Middags als de kinderen uit school zijn probeer je iedereen op tijd op de sportclubs te krijgen en het eten om 18.00 uur op tafel te hebben. Met een zucht begin je aan het avondritueel.

’s Avonds op de bank vertel je jezelf dat het even doorbijten is. Over een paar jaar als de kinderen ouder zijn, heb ik vast weer meer tijd voor mezelf. Snel slapen want morgen weer een dag.

Jij wordt moe van al het gepieker in je hoofd. Je gedachten blijven maar rondjes draaien.

Jij bent steeds bezig met de mening of de verwachting van een ander. Je vraagt je regelmatig af of je het wel goed doet.

Jij hebt van alles om dankbaar voor te zijn, maar toch voel je dat je niet voluit kunt genieten. Je vraagt je regelmatig af: ‘Is dit het nou?’

Persoonlijke coaching

Jij verlangt naar meer rust in je hoofd. Grip krijgen op je gedachten.

Jij verlangt naar meer zelfvertrouwen. Zodat je écht achter je eigen keuzes kunt staan. Zonder je af te vragen wat de ander ervan vindt of denkt.

Jij verlangt ernaar om te doen waar je écht blij van wordt. Je wil graag meer genieten van de kleine dingen in het dagelijks leven.

Het is tijd om de reis naar jeZelf te beginnen

Hoe zou het zijn als..

N

Jij weer grip hebt op je gedachten. Zodat je na een gesprek met een vriendin of collega niet steeds met jezelf in gesprek hoeft over de vraag of je niets stoms hebt gezegd.

N

Jij weer contact hebt met jouw lichaam. Dat je de boodschap van je lichaam kunt voelen. Wanneer jij weer de verbinding met je lichaam kunt ervaren, kun je veel gemakkelijker in het hier en nu zijn.

N

Jij weer toegang hebt tot je gevoelswereld. Dat je de boodschap van emoties begrijpt. Want wanneer je begrijpt wat een emotie jou wil vertellen, dan kun je dit gebruiken als onderdeel van jouw eigen navigatiesysteem.

N

Jij helemaal voelt en ervaart dat je goed bent zoals je bent. Dat je weet dat je niet hoeft te streven naar iets om dan pas gelukkig te zijn. Hoeveel rust geeft dat?

N

Jij de observator van jezelf kunt zijn. Zodat je jezelf niet identificeert met je emoties. Je ervaart dat je niet je gedachten bent. Op die manier kun je zoveel neutraler naar jezelf kijken. Hierdoor ga je energie overhouden.

 

‘De reis naar jeZelf’ in 3 maanden
Dit is een reis waarin jij veel bewuster in het leven komt te staan.
Stapje voor stapje ga jij jezelf leren ontdekken.
Je gaat begrijpen waarom je doet wat je doet in je dagelijks leven.

Na de ‘Reis naar jeZelf’ weet jij welke patronen er spelen. 
Je weet welke overtuigen jou belemmeren.  Je hebt ervaren hoe je hiermee kunt omgaan.

Jij ontdekt hoe je naar je brein, je lichaam en emoties kunt luisteren.
Deze geven heel duidelijk de richting in jouw leven aan op het pad dat voor jou bedoeld is.

Jij gaat ervaren hoe je met meer rust en meer energie je leven kunt leven.
Een leven waarin jij je vrij voelt om te kunnen en durven zijn wie je werkelijk bent.

‘De reis naar jeZelf’ in 6 maanden
‘De reis naar jeZelf’ kun je ook in 6 maanden doen.
Het spreekt voor zich dat in het 6 maanden traject er meer aangekeken, doorvoeld en geintegreerd kan worden.
Omdat we daar gewoonweg intensiever samenwerken en meer tijd hebben.
Kijk hiervoor even op de pagina van het 6 maanden traject.

De reis naar jeZelf

=

3 maanden traject (1-op-1).

=

3x een coachsessie in mijn praktijk (Meppel) of in de natuur van max 2 uur.

=

Praktische tips / oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

=

Wekelijks contactmoment via Telegram (soort whatsapp) voor al je vragen/vraagstukken.

Systemische coaching

Hoe gaan we aan de slag?

Systemische coaching
Tijdens de sessies kijk ik met een systemische blik mee.
Dit wil zeggen dat we aan de hand van jouw thema / vraag altijd onderzoeken of er iets in de onderstroom (onderbewustzijn) meespeelt waardoor je in het hier en nu ergens (steeds opnieuw) in vast loopt.
In het moment zal ik aanvoelen of een opstelling passend is.
Voor 1 op 1 opstellingen werk ik met oa vloerankers, poppetjes of dat wat er voorhanden is in de natuur.
Ook kunnen we opstellen in de verbeelding.

Natuurcoaching
In de coaching gebruik ik de kracht van de natuur.
Regelmatig vinden sessies plaats in de natuur.
De natuur is een plek waar je zenuwstelsel direct kan ontspannen.
De symboliek van de natuur is steeds aanwezig tijdens de sessies.

Ervaringsgerichte coaching
Tijdens de sessies ga je niet alleen maar praten, maar juist ook ervaren.
In het moment zal ik aanvoelen welke lichaamgerichte oefeningen passend zijn voor jou op dat moment.
Je lijf mag namelijk weer gaan meedoen. Hoe voelt je lijf? Welke emoties gaan er door je lijf heen?
Je lichaam liegt nooit en is altijd in het hier en nu.

Jij bent helemaal goed zoals je bent
Ik ben er zonder oordeel. Alles mag en kan er zijn.
Jij bent al helemaal goed zoals je nu bent. Er is niets mis met je. Alles waar jij naar verlangt is al in jou aanwezig.
In de ‘Reis naar jeZelf’ ga je, met mij aan je zij, de weg naar binnen.
De weg naar jouw werkelijke zelf.

Ik heb het 3 maanden traject gevoeld bij Aletta, daarna nog verlengd met 2 keer omdat ik voelde dat het niet klaar was. Ik heb de coaching als erg prettig ervaren. Aletta is een warme persoonlijkheid die rust uit straalt hierdoor kun je je zelf zijn tijdens de sessies. Ik heb zoveel meer rust na het traject. Ik slaap beter en kan beter reageren in bepaalde situaties. Ik kan iedereen aanraden om het traject te gaan volgen. Het levert je zoveel op.

Anoniem

Aletta, je hebt de wonderschone gave om mensen hun krachten te laten voelen, ook al voelde ik me, onbewust, gebroken. Jouw sessies waren positief intensief, maar brachten me telkens naar een hogere staat van zijn. Ik ben heel!

Anoniem

‘De reis naar jeZelf’ is voor jou als jij voelt dat je er helemaal klaar voor bent om een laag dieper te gaan.
Jij gunt jezelf de tijd om te ervaren hoe je brein, lichaam en emoties weer kunnen gaan samenwerken.

De investering voor het 3 maanden traject ‘De reis naar jeZelf’ is:

→ 997 ,- euro (incl btw)

Ik stapte in bij Aletta omdat ik al weken erg moe was en weinig energie had.
Ik had moeite met ontspannen en ervaarde eigenlijk altijd een soort ‘innerlijke onrust’ een soort gejaagd gevoel.
Alles bij elkaar zorgde dat ervoor dat ik zowel prive als in mijn bedrijf moeite moest doen, en dat het niet meer lekker stroomde. Ik kwam mijn dagen door op pure wilskracht.

Ook had ik het gevoel dat er nog ergens een stukje onverwerkt verdriet ‘vastzat’ rondom het overlijden van mijn moeder. Ik zag bij Aletta de tafelopstelling en dat wekte mijn interesse al. Toen ze me vervolgens vroeg ‘Wat zou die moeheid je willen zeggen denk je?’ wist ik al meteen dat ik bij haar moest zijn. Want stiekem wist ik wel dat het niets iets lichamelijks was. Ik ben direct ingestapt.

Ik heb het traject bij Aletta als heel waardevol ervaren. Ik voelde me direct op mijn gemak en elke sessie was ik weer benieuwd naar wat er komen ging. En ook al ging ik er blanco in en had ik geen idee waar we uit zouden komen, we kwamen altijd precies daar waar we moesten zijn.

Ik was echt onder de indruk van wat de tafelopstellingen voor inzichten kunnen geven. En vooral ook wat er uiteindelijk op onbewust niveau (zonder dat je daar dus zelf echt iets aan doet) kan veranderen.

De sessies waren afwisselend, vertrouwd en ik voelde me echt gezien en begrepen. Niets wat je zegt is ‘gek’ (ook al dacht ik dat soms) Alles is goed en mag er zijn. Inmiddels voel ik me velen malen beter, is mijn moeheid verdwenen en heb ik weer energie voor 10.

Ik ben Aletta superdankbaar voor haar hulp, steun en tips en zou haar iedereen aanraden die vastloopt, moe is, weinig energie heeft en juist zelfs als je eigenlijk niet weet wat er nu precies aan de hand is. Grote kans dat Aletta er heel snel doorheen prikt en je erbij kan helpen.

Aletta, bedankt voor wie je bent en wat je doet, je hebt me echt ontzettend geholpen!
Brigit

Nog even over mij…

Aletta van Lente

Jarenlang leefde ik mijn leven zoals ik dacht dat het hoorde. Opgegroeid in een dorp waar vooral de overtuiging heerste: ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’.

Dus zorgde ik er (onbewust) wel voor dat ik niet teveel opviel. Want dan liep je het gevaar om buiten de boot te vallen. Ik heb mezelf dus aangeleerd om me aan te passen.

 

Persoonlijke coaching

Ik leek wel een soort kameleon. Ik was steeds iemand anders, afhankelijk van de situatie. Wanneer ik dacht dat iemand mij te bescheiden vond, dan probeerde ik juist meer van mezelf te laten horen.

Of als ik dacht dat iemand mij ’teveel’ vond, dan hield ik me juist meer op de achtergrond. Ik paste me aan, aan de groep waar ik me in bevond.

Ik had de lat voor mezelf enorm hoog gelegd. Eigenlijk was het nooit goed genoeg en dat maakte me weer onzeker. Ik was totaal verwijderd van de vraag wat ik eigenlijk zelf wilde.

Het putte me uit.

Ik verlangde naar rust in mijn hoofd. Tevreden kunnen zijn met hoe het nu is. Niet meer bezig zijn met de verwachtingen van een ander of mijn eigen ideeën over hoe het hoort.

Ik heb hulp ingeschakeld. Ik ben gaan onderzoeken wie ik nu werkelijk ben, wat ik wil, welke gedachten en overtuigingen mij in de weg zitten. Ik heb geleerd wat ik mag loslaten en heb geleerd om zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven.

Ik vind het zo’n ontzettend prachtige reis waarin ik iedere dag mag leren over mezelf en het leven.

Mijn doel is inmiddels om iedere vrouw die mooie reis te laten ervaren en helemaal te ontdekken en te zijn wie je werkelijk bent.

Ik twijfel of dit programma wat voor mij is?

Ik ben benieuwd waar je twijfel zit. Is dit het programma zelf? Vraag je je af of dit programma je gaat bieden waar je naar opzoek bent? Of misschien is er iets in je privé situatie waarom je twijfelt of dit het juiste moment is. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan door even contact met me op te nemen. Ik denk graag met je mee.

Ik vind het programma veel geld en weet niet of ik dat wil investeren.

Dat begrijp ik. Het is inderdaad veel geld. Maar ik durf inmiddels met zekerheid te zeggen dat je ook veel waarde krijgt. Je kunt voor het geld ook nieuwe kleren en een uitgebreide behandeling bij de schoonheidsspecialiste kopen, maar dat is allemaal tijdelijk ‘geluk’. Door te investeren in dit programma, investeer je in je eigen toekomst. 

Ik heb het al zo druk, hoe combineer ik het programma dan met mijn dagelijks leven?

Ik denk dat dit één van de redenen is waarom dit programma juist wat voor jou is. Doordat je in het programma gaat leren om dicht bij jezelf te blijven en keuzes te maken die goed zijn voor jou, ervaren vrouwen juist dat ze tijd over houden. Bedenk eens hoeveel tijd en energie het je gaat kosten als je nog langer op deze manier doorgaat? 

Ik heb al eerder psychologische hulp gehad. Is coaching dan wel zinvol voor mij?

Jazeker is coaching dan nog steeds zinvol voor jou. Een groot deel van de vrouwen in mijn praktijk hebben al een eerdere vorm van hulp gehad. Iedere coach en/of andere hulpverlener, brengt jou weer iets wat op dat moment voor jou helpend is. Ook wanneer je nog niet eerdere hulpverlening of coaching hebt gehad, is dit programma geschikt voor jou.

Ik heb geen behoefte om mijn verleden helemaal weer naar boven te halen. Is deze vorm van coaching dan wel passend?

Ondanks dat systemische coaching altijd kijkt waar de oorsprong van een probleem ligt, voelt het voor de vrouwen in mijn praktijk niet als een heel verleden dat boven tafel moet komen. Ja, we gaan voor een deel terug naar de geschiedenis, maar raken alleen dat aan wat zich aandient. Dus geen onnodig ‘graven’ in het verleden.

Ik wil niet met mijn ouders praten over de hulp die ik krijg. Kan er dan wel systemisch gewerkt worden tijdens de coaching?

Ja. Voor systemische coaching is het niet nodig om hier met je ouders of andere familieleden over te communiceren. Ik werk alleen met jou en met behulp van poppetjes, vloerankers en opstellingen in de verbeelding.

Ik heb een goede jeugd gehad. Het voelt niet goed om nu naar mijn familiesysteem te kijken waar het 'probleem' vandaan komt.

Een veelvoorkomende opmerking van de vrouwen in mijn praktijk. We gaan zeker niet op zoek naar de ‘schuldige’ of de ‘veroorzaker’ van het probleem. Ik werk vanuit de visie dat ouders hebben gegeven aan jou wat ze konden geven. Als ze meer hadden kunnen geven dan hadden ze dat gedaan. Systemische coaching gaat juist over je ouders helemaal ‘nemen’ zoals ze zijn. 

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan. Je kunt het in één keer betalen of in 2 of 3 termijnen.

Meppel is erg ver rijden voor mij.

Spreekt het traject jou aan? Laat je dan niet weerhouden door de afstand. We overleggen samen wat er mogelijk is met onder andere online sessies. We maken eventueel een combinatie van offline en online sessies. Daarbij kunnen we overwegen de offline momenten wat langer te maken (een dagdeel of een dag) en de online momenten wat korter. Alles in overleg, dus laat me vooral weten als je met deze vraag zit.

 

Ben je binnen 14 dagen na de eerste sessie niet tevreden? Dan kun je het volledige aankoopbedrag terug vragen. Je stuurt me een mailtje en bent niet verplicht een reden op te geven.

Klaar om te vetrekken voor ‘De reis naar jeZelf’?

Ik ga graag met je mee om je te begeleiden tijdens deze reis!

Ik ben er helemaal klaar voor!