Systemische coaching

De reis naar jeZelf

– 6 maanden –

Jij bent de vrouw die wel weet dat ze goed voor zichzelf heeft te zorgen. Jij weet wel dat je niet de verantwoordelijkheid van de ander moet overnemen. Jij weet dat je je niet hoeft aan te passen aan de ander.

En ondanks dat je dit weet, beland jij steeds in dezelfde patronen. Je blijft bijvoorbeeld hard werken. Of je blijft je aanpassen aan de ander. Of je blijft leven volgens ‘hoe het hoort’.

Jij bent hier op de goede plek als je er nu klaar voor bent om een transformatie door te gaan. Een transformatie naar een leven waarin jij volledig jezelf kunt en durft te zijn.

Een leven met innerlijke rust, meer energie, (zelf)vertrouwen en vrijheid!

Jij weet wel dat je meer tijd voor jezelf mag nemen, maar je komt er gewoon steeds niet aan toe..

..Je staat de hele dag ‘aan’. Je doet je best om alle ballen hoog te houden. Je wil er zijn voor je kinderen. Je wil je werk goed doen. Je wil het huis op orde houden. En hoe hard je ook rent, je hebt regelmatig het gevoel dat je tekort schiet. Te weinig tijd voor de kinderen. Te weinig flexibel op je werk. Of te weinig aandacht voor je vriendinnen.

..Wanneer je wel een keer een uurtje even niets hebt, dan weet je eigenlijk ook niet wat je wil doen. Je weet niet goed waar je blij van wordt. Waar je écht van oplaad.

..Ze noemen jou flexibel. Maar eigenlijk pas jij je de hele dag aan, aan de verwachtingen van anderen. Je bent bang dat je het anders niet goed doet of er niet bij hoort.

..Je vindt het moeilijk om keuzes te maken. En heb je een keuze gemaakt? Dan kun je nog uren piekeren of dit nu wel de juiste keuze is. En wat die ander daar nu van denkt.

..Je leeft vooral vanuit je hoofd. Je hebt een sterke mind. Je zou wel meer op gevoel willen doen, maar weet niet hoe. En je vindt dat eigenlijk ook heel spannend.

..Je leeft je leven op de automatische piloot. Eigenlijk voelt het als een sleur. Je wil dit niet toegeven. Je vertelt jezelf dat je genoeg hebt om dankbaar voor te zijn.

Jij verlangt naar..

..Rust in je hoofd, rust in je lichaam. 
Innerlijke rust. 

..Meer energie en vreugde. 
Kunnen genieten van de kleine dingen in het leven.

..Meer (zelf)vertrouwen. 
De vrijheid in jezelf voelen om
helemaal te kunnen en durven zijn wie je bent

Emotiecoaching

Het is tijd om de reis naar jeZelf te beginnen

Stel je nu eens voor..

N

Dat je ’s ochtends wakker wordt vol energie. Je hebt zin in de dag. Je staat vrolijk op. Deze positieve start van de dag heeft ook direct invloed op de rest van het gezin. Hiermee zijn de ochtenden meer ontspannen.

N

Dat je je aan het einde van de dag nog energiek voelt. Je maakt nog een wandeling. Je doet nog een spelletje met de kinderen. Of je besluit nog een boek te gaan lezen. Je sluit de dag positief en in dankbaarheid af. Hierdoor slaapt je ook weer beter.

N

Dat je uitkijkt naar het moment dat je alleen een middag, een dag of een nachtje op pad gaat. Zonder je schuldig te voelen. Je doet waar je blij van wordt. Je batterij laadt helemaal op. Je voelt je meer ontspannen, rustiger en vrolijker.

N

Dat jij in alle rust een kop thee op de bank drinkt. Of rustig een film met de kinderen kijkt. Zonder het gevoel dat je nog van alles moet.

N

Dat jij weer het diepe vertrouwen in jezelf voelt. Je wordt niet meer onzeker over wat een vriendin, de moeder op het schoolplein of de buurvrouw zegt of doet. Dit brengt zoveel rust. Je merkt nu pas hoeveel enegrie het heeft gekost om steeds maar met de mening of verwachting van een ander bezig te zijn.

N

Dat je keuzes maakt waar je zelf voor de volle 100% achter staat. Niet gebasseerd op lijstjes met voors- en tegens. Keuzes die je maakt met je brein én vanuit je intuitie. Je piekert niet meer of dit nu wel de juiste keuze is. In plaats daarvan geniet je nu in alle rust van een kop thee of een wandeling.

N

Dat je met oprechte aandacht een spelletje met je kinderen doet. Dat je met volle aandacht dat gesprek met je partner hebt. Zonder te worden afgeleid door alle gedachten in je hoofd. Of de onrust in je lijf. Je bent meer ontspannen. Je voelt je vrolijker. Je geniet meer van de alledaagse dingen.

 

‘De reis naar jeZelf’ in 6 maanden
Dit is een reis waarin jij echt een transformatie doorgaat. Je komt veel bewuster in het leven te staan. Stapje voor stapje ga jij jezelf leren ontdekken. Je gaat begrijpen waarom je doet wat je doet in je dagelijks leven.

Na de ‘Reis naar jeZelf’ weet jij welke patronen er spelen. Jij weet welke overtuigen jou belemmeren. Je hebt ervaren hoe je hiermee kunt omgaan.

Jij ontdekt hoe je naar je brein, je lichaam en emoties kunt luisteren. Deze geven heel duidelijk de richting in jouw leven aan op het pad dat voor jou bedoeld is.

Jij gaat ervaren hoe je met meer rust en meer energie je leven kunt leven. Een leven waarin jij je vrij voelt om te kunnen en durven zijn wie je werkelijk bent.

De reis naar jeZelf

=

6 maanden traject (1-op-1).

=

We beginnen het traject met een 1-op-1 dag op een mooie locatie midden in de natuur. We maken kennis met elkaar en duiken systemisch de diepte in.

=

Iedere maand een coachsessie in mijn praktijk (Meppel) of in de natuur van max 2 uur.

=

Praktische tips / oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

=

4 dagen per week ben ik bereikbaar via Telegram (soort whatsapp) voor al je vragen/vraagstukken.

=

Deelname aan twee Rust & Natuurdagen (met een klein groepje vrouwen).

=

Toegang tot een online omgeving vol met video’s, visualisaties en praktische oefeningen voor thuis.

Persoonlijke coaching

Hoe gaan we aan de slag?

Systemische coaching
Tijdens de sessies kijk ik met een systemische blik mee.
Dit wil zeggen dat we aan de hand van jouw thema / vraag altijd onderzoeken of er iets in de onderstroom (onderbewustzijn) meespeelt waardoor je in het hier en nu ergens (steeds opnieuw) in vast loopt.
In het moment zal ik aanvoelen of een opstelling passend is.
Voor 1 op 1 opstellingen werk ik met oa vloerankers, poppetjes of dat wat er voorhanden is in de natuur.
Ook kunnen we opstellen in de verbeelding.

Natuurcoaching
In de coaching gebruik ik de kracht van de natuur.
Regelmatig vinden sessies plaats in de natuur.
De natuur is een plek waar je zenuwstelsel direct kan ontspannen.
De symboliek van de natuur is steeds aanwezig tijdens de sessies.

Ervaringsgerichte coaching
Tijdens de sessies ga je niet alleen maar praten, maar juist ook ervaren.
In het moment zal ik aanvoelen welke lichaamgerichte oefeningen passend zijn voor jou op dat moment.
Je lijf mag namelijk weer gaan meedoen. Hoe voelt je lijf? Welke emoties gaan er door je lijf heen?
Je lichaam liegt nooit en is altijd in het hier en nu.

Jij bent helemaal goed zoals je bent
Ik ben er zonder oordeel. Alles mag en kan er zijn.
Jij bent al helemaal goed zoals je nu bent. Er is niets mis met je. Alles waar jij naar verlangt is al in jou aanwezig.
In de ‘Reis naar jeZelf’ ga je, met mij aan je zij, de weg naar binnen.
De weg naar jouw werkelijke zelf.

De reis naar jezelf is een interessante coachingsessie die door Aletta met veel passie wordt gegeven. Het programma hangt af van je eigen vraag en inbreng. Door de opdrachten heb ik echt punten achter mij kunnen laten en meer inzicht gekregen in mijn eigen denken en doen. Daarnaast vond ik het contact met Aletta tussen de sessies door erg fijn, zo blijf je bezig met de opdrachten en wordt je continu gecoacht. Ik voel me door de sessies weer een stuk vrolijker en heb zoveel meer zelfliefde gekregen! Aletta is een lieve vrouw die weet waarover ze praat! Je voelt je welkom in haar mooie ruimte! Liefs Mariska

Mariska

Het traject begonnen als een ongelukkig persoon, niet meer weten wat nog te moeten doen na zoveel therapieen. Elke sessie bracht me weer zoveel nieuws. Was soms pittig. Veel gehuild maar zoveel geleerd over wie ben ik en waar de onrust bij mij vandaan kwam. Het heeft me na een half jaar zoveel meer rust gegeven. Ik kan en mag meer achterover leunen. Meer op me af laten komen. Vooral die rust voelt echt als een wereld die open gaat. Fijn gevoel om te ervaren. Allemaal dankzij de fijne sessies en ondersteuning van Alette!

Gerlien

‘De reis naar jeZelf’ is voor jou als jij voelt dat je er helemaal klaar voor bent om een transformatie door te gaan. Jij weet dat innerlijk werk geen quick fix is. Jij bent klaar voor de volgende stap.

De investering voor het 6 maanden traject ‘De reis naar jeZelf’ is:

3333 ,- euro (incl btw)
→ Nu voor 2500,- euro (incl btw)

Omdat de online training nog niet volledig klaar is en ik hem ook graag met jouw input verder ontwikkel, heeft het 6 maanden traject nog een speciale prijs van 2500,- euro incl btw.

Ik stapte in bij Aletta omdat ik al weken erg moe was en weinig energie had.
Ik had moeite met ontspannen en ervaarde eigenlijk altijd een soort ‘innerlijke onrust’ een soort gejaagd gevoel.
Alles bij elkaar zorgde dat ervoor dat ik zowel prive als in mijn bedrijf moeite moest doen, en dat het niet meer lekker stroomde. Ik kwam mijn dagen door op pure wilskracht.

Ook had ik het gevoel dat er nog ergens een stukje onverwerkt verdriet ‘vastzat’ rondom het overlijden van mijn moeder. Ik zag bij Aletta de tafelopstelling en dat wekte mijn interesse al. Toen ze me vervolgens vroeg ‘Wat zou die moeheid je willen zeggen denk je?’ wist ik al meteen dat ik bij haar moest zijn. Want stiekem wist ik wel dat het niets iets lichamelijks was. Ik ben direct ingestapt.

Ik heb het traject bij Aletta als heel waardevol ervaren. Ik voelde me direct op mijn gemak en elke sessie was ik weer benieuwd naar wat er komen ging. En ook al ging ik er blanco in en had ik geen idee waar we uit zouden komen, we kwamen altijd precies daar waar we moesten zijn.

Ik was echt onder de indruk van wat de tafelopstellingen voor inzichten kunnen geven. En vooral ook wat er uiteindelijk op onbewust niveau (zonder dat je daar dus zelf echt iets aan doet) kan veranderen.

De sessies waren afwisselend, vertrouwd en ik voelde me echt gezien en begrepen. Niets wat je zegt is ‘gek’ (ook al dacht ik dat soms) Alles is goed en mag er zijn. Inmiddels voel ik me velen malen beter, is mijn moeheid verdwenen en heb ik weer energie voor 10.

Ik ben Aletta superdankbaar voor haar hulp, steun en tips en zou haar iedereen aanraden die vastloopt, moe is, weinig energie heeft en juist zelfs als je eigenlijk niet weet wat er nu precies aan de hand is. Grote kans dat Aletta er heel snel doorheen prikt en je erbij kan helpen.

Aletta, bedankt voor wie je bent en wat je doet, je hebt me echt ontzettend geholpen!
Brigit

Nog even over mij…

Aletta van Lente

Jarenlang leefde ik mijn leven zoals ik dacht dat het hoorde. Opgegroeid in een dorp waar vooral de overtuiging heerste: ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’.

Dus zorgde ik er (onbewust) wel voor dat ik niet teveel opviel. Want dan liep je het gevaar om buiten de boot te vallen. Ik heb mezelf dus aangeleerd om me aan te passen.

 

Aletta van Lente

Ik leek wel een soort kameleon. Ik was steeds iemand anders, afhankelijk van de situatie. Wanneer ik dacht dat iemand mij te bescheiden vond, dan probeerde ik juist meer van mezelf te laten horen.

Of als ik dacht dat iemand mij ’teveel’ vond, dan hield ik me juist meer op de achtergrond. Ik paste me aan, aan de groep waar ik me in bevond.

Ik had de lat voor mezelf enorm hoog gelegd. Eigenlijk was het nooit goed genoeg en dat maakte me weer onzeker. Ik was totaal verwijderd van de vraag wat ik eigenlijk zelf wilde.

Het putte me uit.

Ik verlangde naar rust in mijn hoofd. Tevreden kunnen zijn met hoe het nu is. Niet meer bezig zijn met de verwachtingen van een ander of mijn eigen ideeën over hoe het hoort.

Ik heb hulp ingeschakeld. Ik ben gaan onderzoeken wie ik nu werkelijk ben, wat ik wil, welke gedachten en overtuigingen mij in de weg zitten. Ik heb geleerd wat ik mag loslaten en heb geleerd om zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven.

Ik vind het zo’n ontzettend prachtige reis waarin ik iedere dag mag leren over mezelf en het leven.

Mijn doel is inmiddels om iedere vrouw die mooie reis te laten ervaren en helemaal te ontdekken en te zijn wie je werkelijk bent.

Ik twijfel of dit programma wat voor mij is?

Ik ben benieuwd waar je twijfel zit. Is dit het programma zelf? Vraag je je af of dit programma je gaat bieden waar je naar opzoek bent? Of misschien is er iets in je privé situatie waarom je twijfelt of dit het juiste moment is. Vraag gerust een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan door even contact met me op te nemen. Ik denk graag met je mee.

Ik vind het programma veel geld en weet niet of ik dat wil investeren.

Dat begrijp ik. Het is inderdaad veel geld. Maar ik durf inmiddels met zekerheid te zeggen dat je ook veel waarde krijgt. Je kunt voor het geld ook nieuwe spullen of kleding kopen, maar dat is allemaal tijdelijk ‘geluk’. Door te investeren in dit programma, investeer je in je eigen toekomst. 

Ik heb het al zo druk, hoe combineer ik het programma dan met mijn dagelijks leven?

Ik denk dat dit één van de redenen is waarom dit programma juist wat voor jou is. Doordat je in het programma gaat leren om dicht bij jezelf te blijven en keuzes te maken die goed zijn voor jou, ervaren vrouwen juist dat ze tijd over houden. Bedenk eens hoeveel tijd en energie het je gaat kosten als je nog langer op deze manier doorgaat? 

Ik heb al eerder psychologische hulp gehad. Is coaching dan wel zinvol voor mij?

Jazeker is coaching dan nog steeds zinvol voor jou. Een groot deel van de vrouwen in mijn praktijk hebben al een eerdere vorm van hulp gehad. Iedere coach en/of andere hulpverlener, brengt jou weer iets wat op dat moment voor jou helpend is. Ook wanneer je nog niet eerdere hulpverlening of coaching hebt gehad, is dit programma geschikt voor jou.

Ik heb geen behoefte om mijn verleden helemaal weer naar boven te halen. Is deze vorm van coaching dan wel passend?

Ondanks dat systemische coaching altijd kijkt waar de oorsprong van een probleem ligt, voelt het voor de vrouwen in mijn praktijk niet als een heel verleden dat boven tafel moet komen. Ja, we gaan voor een deel terug naar de geschiedenis, maar raken alleen dat aan wat zich aandient. Dus geen onnodig ‘graven’ in het verleden.

Ik wil niet met mijn ouders praten over de hulp die ik krijg. Kan er dan wel systemisch gewerkt worden tijdens de coaching?

Ja. Voor systemische coaching is het niet nodig om hier met je ouders of andere familieleden over te communiceren. Ik werk alleen met jou en met behulp van poppetjes, vloerankers en opstellingen in de verbeelding.

Ik heb een goede jeugd gehad. Het voelt niet goed om nu naar mijn familiesysteem te kijken waar het 'probleem' vandaan komt.

Een veelvoorkomende opmerking van de vrouwen in mijn praktijk. We gaan zeker niet op zoek naar de ‘schuldige’ of de ‘veroorzaker’ van het probleem. Ik werk vanuit de visie dat ouders hebben gegeven aan jou wat ze konden geven. Als ze meer hadden kunnen geven dan hadden ze dat gedaan. Systemische coaching gaat juist over je ouders helemaal ‘nemen’ zoals ze zijn. 

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan. Je kunt in één keer betalen of in 3 of 6 termijnen.

Meppel is erg ver rijden voor mij.

Spreekt het traject jou aan? Laat je dan niet weerhouden door de afstand. We overleggen samen wat er mogelijk is met onder andere online sessies. We maken eventueel een combinatie van offline en online sessies. Daarbij kunnen we overwegen de offline momenten wat langer te maken (een dagdeel of een dag) en de online momenten wat korter. Alles in overleg, dus laat me vooral weten als je met deze vraag zit.

 

Ben je binnen 14 dagen na de eerste sessie niet tevreden? Dan kun je het volledige aankoopbedrag terug vragen. Je stuurt me een mailtje en bent niet verplicht een reden op te geven.

Klaar om te vetrekken voor ‘De reis naar jeZelf’?

Ik ga graag met je mee om je te begeleiden tijdens deze reis!

Ik ben er helemaal klaar voor!